Activiteiten

De vereniging organiseert elk jaar een aantal activiteiten voor haar leden. Via de nieuwsbrief en social media informeren we de leden over de activiteiten. Daar wordt ook aangegeven of opgave nodig is, wat het inleggeld is en eventuele extra benodigde informatie. Hieronder staat een overzicht van vaak georganiseerde activiteiten. Ieder jaar stelt het bestuur vast welke activiteiten worden georganiseerd, dit kan dus wisselen. Voor sommige activiteiten is het ook mogelijk dat niet-leden zich kunnen opgeven. Deze betalen dan per persoon een inlegbedrag welke door het bestuur vast wordt gesteld. Kijk in de agenda welke activiteiten er voor de komende tijd gepland staan. Daar staat ook alle informatie rondom opgeven etc.

Jaarvergadering

Jaarlijks wordt er een jaarvergadering gehouden voor alle leden van de vereniging. Hierin wordt het afgelopen jaar besproken en de plannen voor het komende jaar gepresenteerd. Ook wordt er gesproken over de ontwikkelingen in en rond de straat. Denk daarbij aan de contacten met overheden of ontwikkelplannen. De jaarvergadering wordt gecombineerd met een stamppotbuffet. De kosten voor het buffet bedroegen de afgelopen keer € 15,00, exclusief consumpties. De consumpties tijdens de vergadering worden door de vereniging betaald.

Fietstocht

Hoe heerlijk kan het zijn om er lekker op uit te trekken op de fiets! Zeker als we dat met veel leden samen doen. Daarom organiseren we jaarlijks een fietstocht, uitgezet door één van de leden van de vereniging. Meestal wordt er vooraf door het bestuur geïnformeerd welke datum het meest gewenst is. Er is dan een keuze te maken uit meerdere data.

Burendag

Buurtvereniging Molenhoek doet mee aan het jaarlijkse initiatief Burendag. Deze jaarlijkse dag is een perfecte gelegenheid om via meerdere activiteiten een gezellige dag te hebben en lekker bij te praten, natuurlijk onder het genot van koffie, thee, fris, versnaperingen, eten en noem maar op. Ieder jaar zal er een programma samen worden gesteld door het bestuur of wordt aan een aantal buren gevraagd deze dag samen te stellen.

Bowlen

Een aantal leden in actie tijdens een bowlingavond.

Een paar jaar geleden zijn we voor het eerst met een aantal buren naar de bowlingbaan geweest. Het was een doorslaand succes en inmiddels bijna een traditie geworden. De afgelopen keren gingen we met een grote groep buren, groot en klein, een gezellige avond tegemoet. 2 keer een uur bowlen met tussendoor lekker bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. De avond staat garant voor veel gezelligheid!

Workshops

Tijdens sommige feestdagen vinden we het leuk om het thuis extra gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan Pasen en Kerst. Gelukkig hebben we binnen de vereniging een aantal creatieve leden die leuke workshops organiseren voor het maken van leuke stukjes. Denk aan een prachtig paasstuk of een gezellig kerststuk. Het materiaal bestaat uit allerlei natuurlijke ingrediënten die in de natuur kunnen worden gevonden.

Diverse activiteiten

Naast bovenstaande, vaak terugkerende activiteiten, zijn er ook andere activiteiten. Denk aan bijvoorbeeld een viswedstrijd. Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom! Omdat we als vereniging vinden dat we samen de vereniging dragen, stellen we het ook erg op prijs als er initiatieven ontstaan die ook door leden zelf opgezet worden. Uiteraard is het bestuur altijd bereid om te helpen bij organisatorische zaken. Laat het ons weten wanneer je een leuk idee hebt!