BuurtAED

De missie is volbracht!

Eind 2018 werd door Sjouke Henstra en Bouke Koning, beiden woonachtig aan de Molenhoek in Kollum, het idee opgevat om een inzamelingsactie te starten voor een AED in de wijk. Via het platform BuurtAED kon dit eenvoudig worden opgezet. Het principe: in 30 dagen zoveel mogelijk buurtgenoten mobiliseren en te vragen geld te doneren voor een AED, inclusief beveiligde buitenkast. Daarvoor moest € 2735,- opgehaald worden. De eerste € 1075 werd gesponsord door Philips, de leverancier van de mogelijke AED met buitenkast. De overige € 1660 moest door de buurt bijeen worden gebracht.

Na het idee ook op de ledenvergadering van Buurtvereniging Molenhoek te hebben voorgelegd, om steun en commitment te vragen, startte de actie op vrijdagavond 15 februari 2019, even na 20.00 uur. In de 66 uren daarna ging het snel. De eerste donatie van direct € 100,-, daarna weer € 50 en zo ging het ineens door. De eerste avond waren er direct 10 donaties ter waarde van € 470 euro. Zaterdag kwamen er nog eens 8 binnen (€ 300), zondag 12 donaties (€ 365) en maandag 16 donaties van in totaal € 525. De laatste donatie was om klokslag 14.30 uur en bedroeg 90 euro. De missie werd daarmee volmacht!

Wij willen iedereen die gedoneerd heeft of op een andere manier heeft bijgedragen aan dit grote succes vanuit ons hart bedanken. Door dit als wijk zo te steunen zorgen we er samen voor dat de buurt een stuk hartveiliger is geworden. Laten we hopen dat het apparaat nooit nodig is, maar het is goed om te weten dat hij er is…

Doneer voor onderhoud!

De aanschaf van de BuurtAED is inclusief een onderhoudscontract voor 5 jaar. Naast de aanschaf waren er ook kosten voor de installatie (denk aan leidingen voor stroomvoorziening etc.). Maar na 5 jaar willen wij ook graag dat de wijk hartveilig blijft. Daarom is het goed om nu alvast een reserve aan te leggen. Uit deze reserve kunnen we dan het onderhoud en vervanging bekostigen. Wil jij hieraan bijdragen? Druk dan op onderstaande knop en laat je donatie heel eenvoudig via iDeal achter.