De buitenkast hangt en is gevuld!

Trots! De buitenkast hangt!

Sinds gisteren, zaterdag 13 april 2019, is de buitenkast opgehangen bij de Hessestate. Buurtgenoot Koen Houkes heeft de technische installatie en aansluiting verzorgd die nodig is voor het functioneren van de buitenkast. Hierna is direct de AED geplaatst in de kast zodat deze nu voor alle burgerhulpverleners bereikbaar is.

Gebruik AED

Wanneer er een noodoproep wordt gedaan naar 1-1-2 en het blijkt dat het om een reanimatie gaat, schakelt de meldkamer het netwerk in waarop de burgerhulpverleners zijn aangesloten. Ze worden gevraagd om óf direct naar het slachtoffer te gaan óf de AED te halen. In dat laatste geval wordt ook de pincode meegestuurd met de melding. Zo blijft de AED veilig opgeborgen en kunnen alleen opgeleide hulpverleners de AED gebruiken.

Officieel moment

Nu de kast hangt zijn we nog bezig om een officieel moment te plannen om de kast in gebruik te nemen. Dit zal binnenkort gebruiken en is iedere belangstellende alvast voor uitgenodigd. De datum volgt zo snel mogelijk. Hou de site en Facebook in de gaten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter