De AED is er!

Goed nieuws! De AED en de bijbehorende kast zijn onlangs bij ons afgeleverd. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met de plaatsing. We zijn inmiddels in gesprek met de bewoners van de Hessestate om daar een geschikte plek te vinden. Voor ons (en dat is ook het advies vanuit HartslagNu) is het belangrijk dat de AED op een duidelijk vindbare plek hangt waar hulpverleners niet om hoeven te zoeken. De exacte plek zal snel worden bepaald.

Tijdelijke AED

Zoals we eerder hebben gemeld is de actie een enorm succes en had de levering vertraging opgelopen. De AED’s waren simpelweg niet aan te slepen. Daarom hebben we een tijdelijke AED gekregen. Deze is van een ander merk en type maar wel helemaal nieuw. Er is dus geen twijfel over de kwaliteit. De verwachting is dat richting de zomer onze ‘eigen AED’ zal komen.

Buitenkast

De buitenkast wordt binnenkort opgehangen. Zolang deze nog niet hangt, is de AED aanwezig op Molenhoek 25. We hebben de AED zolang nog niet aangemeld bij HartslagNu, omdat de beschikbaarheid erg wisselt. We verwachten dat de kast op korte termijn hangt en dan zal de AED daar direct in worden gezet. De code die nodig is om de kast te openen zal bekend worden gemaakt aan de burgerhulpverleners zodra deze worden opgeroepen om de AED op te halen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de BuurtAED? Stuur dan een email naar aed@molenhoekkollum.nl of klik hier om een bericht achter te laten.

Wil je nog doneren voor het onderhouden van de AED? Ook dat kan en bevelen we van harte bij je aan. Donaties worden bewaard door Buurtvereniging Molenhoek en worden alleen gebruikt voor het onderhoud van de AED en bijbehorende onderwerpen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter