Levering BuurtAED eind maart

edf

Wat een succes… Binnen 66 uur waren zoveel donaties ontvangen dat de aanschaf van de BuurtAED is voltooid! Ook de reacties en gelukswensen waren prachtig om te horen en te lezen. Binnen een paar dagen heeft leverancier ProCardio contact met ons opgenomen.

Van hen hebben we begrepen dat de actie landelijk een enorm succes is. Zelfs zo’n groot succes dat de AED’s niet aan zijn te slepen. Daardoor is de levering vertraagd. Helaas aan de ene kant, omdat je het apparaat graag zo snel mogelijk wilt ontvangen. Maar aan de andere kant ook geweldig. Want dat betekent dat steeds meer wijken in Nederland hartveiliger worden. En dat is toch het uiteindelijke doel?

Om ons te danken voor het enthousiasme en ook om excuus aan te bieden kregen we bijgaande kaartje toegezonden. Een gebaar wat we erg waarderen. Binnenkort verwachten we een leverdatum te horen en maken we ons op voor de plaatsing.

Doneren kan nog steeds

Omdat we direct na het voltooien van de actie nog steeds reacties kregen waaruit bleek dat wijkbewoners de actie wilden steunen, hebben we via de website van Buurtvereniging Molenhoek de mogelijkheid gemaakt om nog steeds te doneren. En ook dat hebben we geweten! Bijna 300 euro is er momenteel extra ontvangen via de site. En ook daar zijn we enorm trots op. Dit geld gaan we voor een gedeelte gebruiken voor de aanleg en installatie van de AED. Daarnaast hebben we begrepen dat de AED die we gaan ontvangen nog een bijzondere mogelijkheid heeft.

Kindmodus

Met een speciale insteekkaart is het mogelijk om de AED om te schakelen naar de zogenaamde kindmodus. Het gebruik van de AED zal nagenoeg gelijk blijven, het apparaat zal zich echter aanpassen bij een eventuele schok die nodig is. Deze optie kost 125 euro. Gezien de toename van kinderen in de omliggende straten lijkt het ons een goed idee om deze optie er bij te doen. De kaart zullen we betalen van de ontvangen donaties. De kaart zal in de AED aanwezig zijn en kan direct worden ingezet als dat nodig is.

Reservering

De rest van de ontvangen gelden zal een reservering zijn uitsluitend voor de AED, die beheert wordt door Buurtvereniging Molenhoek. Omdat doneren altijd kan, zullen we ook zo nu en dan hiervan verslag doen via deze site en social media over de status.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter